Hoe bouw je een sterk werkgeversmerk op?

Het bouwen van een sterk werkgeversmerk is van groot belang voor elk bedrijf. Een sterk werkgeversmerk helpt bij het aantrekken van de beste kandidaten, vermindert het werknemersverloop en verhoogt de arbeidsvreugde. Maar hoe bouw je een sterk werkgeversmerk op? Hier zijn 7 stappen die u kunt volgen:

Stap 1: Bepaal uw unieke verhaal

Een van de belangrijkste aspecten van employer branding is het bepalen van uw unieke verhaal. Wat maakt uw bedrijf uniek en waarom zouden werknemers graag voor u willen werken? Dit kan zijn de producten of diensten die u aanbiedt, de cultuur van uw organisatie of het soort werk dat u doet. Bepaal uw unieke verhaal en gebruik dit als basis voor uw employer branding-inspanningen.

Stap 2: Creëer een positieve werknemerservaring

Een ander belangrijk aspect van employer branding is het creëren van een positieve werknemerservaring. Dit betekent dat u zorgt voor een veilige en respectvolle werkomgeving, dat u zorgt voor goede arbeidsvoorwaarden en dat u zorgt voor een goede balans tussen werk en privé. Werknemers die een positieve werkervaring hebben, zullen meer geneigd zijn om positief over uw bedrijf te spreken en zich verbonden te voelen met uw organisatie. Dit kan leiden tot een vermindering van werknemersverloop en een verbetering van de productiviteit.

Stap 3: Maak gebruik van social media

Social media is een krachtig hulpmiddel voor employer branding. Door het delen van content over uw bedrijf, de cultuur en de werknemerservaring, kunt u uw bedrijf aantrekkelijker maken voor potentiële werknemers. Dit kan in de vorm van video’s, foto’s of blogs zijn. U kunt ook gebruik maken van social media om in contact te komen met potentiële kandidaten en hen te informeren over openstaande vacatures.

Stap 4: Maak gebruik van medewerkers-referral programma’s

Medewerkers-referral programma’s zijn een geweldige manier om nieuwe kandidaten te werven. Door medewerkers te belonen voor het aanbrengen van gekwalificeerde kandidaten, kunt u het aantal gekwalificeerde kandidaten verhogen en het aantal vacatures invullen.

Stap 5: Maak gebruik van video-marketing

Video-marketing is een andere effectieve manier om een sterk werkgeversmerk op te bouwen. Door video’s te maken die de cultuur van uw bedrijf, de werknemerservaring en de dagelijkse activiteiten laten zien, kunt u potentiële kandidaten een beter beeld geven van wat het is om voor uw bedrijf te werken.

Stap 6: Meet en evalueer

Het is belangrijk om de effectiviteit van uw employer branding-inspanningen te meten en te evalueren. Door te meten hoeveel kandidaten uw vacatures bekijken, hoeveel sollicitaties u ontvangt en hoeveel van deze kandidaten u eindelijk aanwerft, kunt u zien of uw inspanningen resultaat opleveren. Bovendien kunt u ook metingen doen met betrekking tot de tevredenheid van uw huidige werknemers, zodat u inzicht krijgt in de impact van uw employer branding-inspanningen op de arbeidsvreugde binnen uw organisatie.

Stap 7: Werk samen met een specialist

Tot slot, kan het werken met een specialist in employer branding u helpen om een sterk werkgeversmerk op te bouwen. Bij Placework, bieden we een scala aan diensten, van het ontwikkelen van een employer branding-strategie tot het uitvoeren van data-analyse en het ondersteunen van de implementatie ervan. Wij helpen u uw organisatie aantrekkelijker te maken voor de beste kandidaten en uw wervingsproces te optimaliseren.

In samenvatting, een sterk werkgeversmerk opbouwen is een proces dat vereist dat u uw unieke verhaal bepaalt, een positieve werknemerservaring creëert, gebruik maakt van social media, medewerkers-referral programma’s, video-marketing, meet en evalueert en samenwerkt met een specialist. Door deze stappen te volgen, kunt u een sterk werkgeversmerk opbouwen en zich onderscheiden van uw concurrenten in de arbeidsmarkt.

Submit your response

Your email address will not be published. Required fields are marked *